top of page

Percussie

Naast de djembé wordt er gebruik gemaakt van percussie instrumenten zoals, shakers, claves, guiro's en handtrommels.

Teambuilding: 

De workshop kent een laagdrempelige inleiding waarbij iedereen op een luchtige wijze ritmes gaat verkennen. Toch zijn in dit beginstadium al veel aspecten van teambuilding zichtbaar. Doordat ik niet automatisch de leiding neem, zijn deelnemers gedwongen samen te werken.

Tijdens de workshop worden er verschillende teams gevormd die samen ritmes in studeren met ieder eenzelfde percussie instrument. Later in de workshop krijgen ze de uitdaging met de andere teams samen te spelen en zo samen één muziekstuk te maken.

De teams zorgen zelf voor een muzikaal leider  die tijdens de uitvoering de rol van de dirigent krijgt. Door steeds weer goed te luisteren en af te stemmen komt er een steeds betere groove in. Hier zie je dat de deelnemers steeds losser worden en gaan bewegen.

Tijdens een percussie workshop kunnen we nog meer accent leggen op de rol van de deelnemer in het geheel. Daarom wisselen we ook regelmatig van instrumenten.

Deze workshops zijn vooral aan te raden bij grotere groepen vanaf 20 personen omdat er dan een mooie harmonie wordt opgezet met meerdere instrumenten. 


Djembé

De djembé is hét perfecte instrument om van een groep één team te maken. Samen muziek maken zet mensen in beweging. Idéaal voor een energieke teambuilding, bedrijfsuitje, training of ontspannen feestje.

Teambuilding: 

Doordat iedereen een djembé heeft merk je dat er in het begin van de workshop mensen nog individualistisch muziek willen maken. Dit is vaak een spiegel van hun gedrag op de werkvloer. Al snel wordt het duidelijk dat samenwerking veel meer resultaat oplevert. Niet alleen voor het eindresultaat maar ook zeker voor het aanleren van ritmes.

Door gebruik te maken van begeleiding trommels (Dun Dun set) krijgen mensen de verantwoordelijkheid voor de rode draad van het ritme en het tempo. Werken ze niet meer samen dan valt de gehele groep stil. 

bottom of page