Percussie

Naast de djembé wordt er gebruik gemaakt van percussie instrumenten zoals, shakers, claves, guiro's en handtrommels.

Teambuilding: 

De workshop kent een laagdrempelige inleiding waarbij iedereen op een luchtige wijze ritmes gaat verkennen. Toch zijn in dit beginstadium al veel aspecten van teambuilding zichtbaar. Doordat ik als muzikaal leider niet al te veel aan het voorkauwen ben, zijn deelnemers gedwongen samen te werken.

Tijdens de workshop worden er verschillende teams gevormd die samen ritmes in studeren met ieder eenzelfde percussie instrument. Later in de workshop krijgen ze de uitdaging met de andere teams samen te spelen en zo geleidelijk aan één muziekstuk te maken.

De teams zorgen zelf voor een leider en werken zo naar breaks en een strak einde. Door steeds weer goed te luisteren en af te stemmen komt er een steeds betere groove in. Doordat we bewust bekwaam worden kunnen we ook de uitdaging in het tempo zoeken. Hier zie je dat de deelnemers los gaan en beseffen dat bewegen onlosmakelijk is verbonden met muziek.

Tijdens een percussie workshop kunnen we nog meer accent leggen op de rol van de deelnemer in het geheel. Daarom wisselen we ook regelmatig van instrumenten.

Deze workshops zijn vooral aan te raden bij grotere groepen vanaf 20 personen omdat er dan een mooie harmonie wordt opgezet met meerdere instrumenten. 

Workshop Djembé of Percussie!

Djembé

De djembé is hét perfecte instrument om van een groep één team te maken. Samen muziek maken zet mensen in beweging. Idéaal voor een energieke teambuilding, bedrijfsuitje, training of ontspannen feestje.

Teambuilding: 

Doordat iedereen een gelijk instrument heeft merk je dat er in het begin van de workshop mensen nog individualistisch muziek willen maken. Dit is vaak een spiegel van hun gedrag op de werkvloer. Al snel wordt het duidelijk dat samenwerking veel meer resultaat oplevert. Niet alleen voor het eindresultaat maar ook zeker voor het aanleren van ritmes.

Door gebruik te maken van begeleiding trommels (Dun Dun set) krijgen mensen de verantwoordelijkheid voor de rode draad van het ritme en het tempo. Vallen zij stil of werken ze niet meer samen dan valt de gehele groep stil. Hier geldt eveneens luisteren-afstemmen - samenwerken.

Als u doorgeeft waarop u tijdens de workshop het accent wil leggen zorg ik voor de aanpassing van de thema's geheel op maat.

"Iedereen trommelt zijn eigen ritme als onderdeel van het geheel."